У Сумській філії ХНУВС проведено бінарне семінарське заняття для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 081 Право. Заняття проведено професором кафедри юридичних дисциплін Наталією Горобець та провідним юрисконсультом юридичного відділу державного підприємства «Дороги Сумщини», уповноваженою особою з питань запобігання та виявлення корупції Мариною Шаповал.

Напередодні семінарського заняття запрошений доповідач дав завдання магістрам скласти проєкт договору про поточний ремонт (об’єкт на вибір студентів). Додатковою умовою було визначено те, що замовником ремонту виступає орган державної влади. Складений проект договору і став предметом розгляду на занятті. Присутні поспілкувалися на тему істотних та обов’язкових умов даного договору. Обговорили пункти договору, порядок викладу кошторису в додатках до договору, умови проведення публічних торгів через «ProZorro».

Марина Шаповал відповіла на усі запитання, надала приклад проєкту договору, вказала на неточності, яких припустилися магістри, та на важливість договірних відносин у цивільному праві.

Магістри мали можливість на практичному кейсі відпрацювати навики складання договорів, основи договірної техніки.