29 - 30 вересня 2021 року у Сумській філії ХНУВС відбулися бінарні заняття з навчальних дисциплін «Дії поліцейського на місці події» та «Тактичні особливості проведення окремих слідчих дій» за участі слухачів первинної професійної підготовки та працівників відділу служби «102» і чергової частини (диспетчерів) УОАЗОР ГУНП в Сумській області.

Метою таких занять є опрацювання спільних дій між діючими працівниками служби «102», чергової частини та слухачів з можливими варіантами розвитку подій на місці події, як із боку працівників чергової частини, так і нарядів поліції, після отримання останніми повідомлень щодо порушення громадського порядку чи інших життєвих ситуацій.

У ході проведення занять відпрацьовувались алгоритми дій під час отримання повідомлень із приводу сімейного насильства, хуліганських дій, виявлення осіб, які вживали спиртні напої у громадських місцях тощо. Крім цього, проводилося моделювання практичних ситуацій, максимально наближених до реальних, під час отримання, опрацювання повідомлень, направлення нарядів поліції на місце події та подальші їх дії (проведення профілактичних бесід, оформлення адміністративних матеріалів, затримання правопорушників із застосуванням фізичної сили та спецзасобів).

Необхідно зазначити, що проведення бінарних занять формує у їх учасників необхідні професійні та морально-психологічні якості, які в подальшому допоможуть успішно та впевнено виконувати свої службові обов’язки.