З нагоди вшанування 80-хроковин трагедії Бабиного Яру у Сумському краєзнавчому музеї відбувся обласний захід. До пам’ятного заходу провідний фахівець ВКЗ Ганна Мітітєл долучила курсантів 2 курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ.

Захід розпочався із вшанування пам’яті хвилиною мовчання жертв злочину, здійсненного нацистськими окупантами під час Другої світової війни, що забрав понад 100 тисяч життів.

Зі вступними словами до учасників заходу звернулися: заступник голови Сумської обласної державної адміністрації Вячеслав ПЕЧЕНЕНКО, який зазначив, що трагедія Бабиного Яру – це одна із найстрашніших сторінок не лише України, а й світу. Маємо знати історію, щоб ці події більше ніколи не повторилися в майбутньому. Начальник Управління культури Сумської обласної державної адміністрації, Олена Мельник, заслужений працівник культури України,а наголосила, що події Бабиного Яру – це велика втрата як для українського народу, так і для всього світу, про яку кожен із нас має пам’ятати.

У рамках заходу слова пам’яті прозвучали від голови благодійної організаці Сумського Еврейського фонду «Хесед Хаїм» Єлизавети Шерстюк.

Згадати трагічні події Бабиного Яру допомогла виставка - реквієм «Бабин Яр: без права на забуття». Центральним експонатом виставки був експонат із великим дзвоном, разом із свічками і колючим гіллям. Усе це - символізує трагедію, смерть, несвободу, страждання тисяч людей, які й досі залишаються в нашій генетичній пам’яті. Трагедія Бабиного Яру не має права на повторення ні сьогодні, ні в майбутньому.

Науковий співробітник музею, Олена Любива, презентуючи виставку розповіла про знакові дати трагічного періоду, їх суть, а також особливості та чисельність жертв Бабиного Яру на теренах України.

Насамкінець, директор Сумського обласного краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Владислав Терент’єв, висловив слова вдячності всім учасникам заходу, за те, що виставка підготовлена до 80-х роковин трагедії допомогла згадати ті болісні події.