Для студентів-правників Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги було проведено інтегроване заняття у рамках дисципліни «Особливості практичного права».

Здобувачі вищої освіти разом із доцентом кафедри юридичних дисциплін Мариною Василенко ознайомилися з роботою відділів, а також з проєктом «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».

Під час зустрічі директорка Регіонального центру Олена Демченко зазначила, що майбутні юристи мають гарну можливість ознайомитися із системою безоплатної правової допомоги в Україні в цілому, а також безпосередньо зсередини подивитися, як працюють правники, які послуги та сервіси надають клієнтам, яка специфіка їхньої роботи.

Заступник директора Валентина Волобуєва роз’яснила здобувачам освіти, які види правової допомоги можуть отримати громадяни в центрах та бюро, як із клієнтами взаємодіють адвокати, що співпрацюють із центрами з надання БВПД.

Окрема увага була приділена проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення». Майбутні юристи дізналися про умови участі сторін у програмі, для кого і з якою метою вона застосовується, які наслідки має для неповнолітнього правопорушника.

Такі практично-орієнтовані заняття є корисними для майбутніх фахівців права, оскільки навчають розуміти специфіку правничої діяльності.