Суми офіційно визнані донорською столицею України. У нашому місті живуть надзвичайно активні, чуйні і небайдужі люди, тому тут багато донорів. Багато сумчан здають компоненти крові цілими родинами, а діти, маючи перед очима такий приклад, з нетерпінням чекають 18-річчя, щоб теж долучитися до порятунку життів.

Такий вчинок здійснила курсантка 1курсу Сумської філії Харківського національного університет внутрішніх справ Шевцова Єлизавета, яка в день свого 18-річчя стала донором. Єлизавета разом зі своїми друзями стала учасницею обласного проєкту «Голос крові: ми – українці!», який був присвячений Всесвітньому Дню донора і проводився в молодіжному центрі «Романтика».

Під час заходу донорів, друзів донорського центру, найменших «донорів» привітав заступник голови обласної ради Олександр Стрельченко та подякував їм за те, що вони рятують людське життя, і діляться своєю кров’ю.

Єлизавета Шевцова зазначила, що для неї донорство – це не просто дитячі заклики популяризації донорського руху, а особистий приклад того, що варто дарувати здоров’я, тим, хто потрапив у біду. Тож, саме перед великим проєктом наша курсантка долучилася до донації.

Колектив Сумської філії пишається, що у нас навчається така молодь, і наголошує, що формування та популяризація донорської культури серед здобувачів є однією із складових освітнього процесу закладу вищої освіти.