Основним завданням закладу вищої освіти є провадження на високому рівні освітньої діяльності, що забезпечує здобуття студентами відповідного ступеня за обраними ними спеціальностями, формування у них професійних знань, набуттю практичного досвіду та прагненню здобувачів до фахового вдосконалення. Саме тому вкрай важливо, щоб студенти - правники ще під час навчання залучались до юридичної практики, зокрема через відвідування судів, прокуратури, органів досудового розлідування, адвокатських та нотаріальних контор. Один із таких візитів до Зарічного районного суду м. Суми було організовано викладачем кафедри юридичних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Бакаєвою Ольгою Олександрівною.

Студенти 3 курсу мали можливість бути присутніми під час підготовчого судового засідання по кримінальному провадженню за обвинуваченням особи у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 15 та частиною 1 статті 185 Кримінального кодексу України. У провадженні була укладена угода про примирення, яку суд за результатами розгляду та дослідження затвердив обвинувальним вироком. Особі було призначено, погоджене сторонами кримінального провадження, покарання у вигляді штрафу.

Відвідання судового засідання дозволило студентам безпосередньо сприйняти судовий процес, заслухати пояснення сторін кримінального провадження, доводи в обґрунтування своєї правової позиції, зіставити положення Кримінального процесуального кодексу України та втілення його норм на практиці.

Представники Сумської філії ХНУВС висловлюють щиру подяку Зарічному районному суду м. Суми за надану студентам можливість поглибити знання з практичного застосування матеріального і процесуального законодавства України, пересвідчитися у виключній важливості кожної дії юриста як до, так і на стадії судового провадження.