20 травня у Молодіжному центрі «Романтика» відбувся урочистий захід із нагоди Дня науки, який об’єднав представників наукової спільноти Сумської області.

У рамках святкування науковці мали можливість популяризувати власні розробки, ідеї і технології, привернути увагу громадськості до своїх досягнень.

Сумською філією Харківського національного університету внутрішніх справ було презентовано «Криміналістичну лабораторію», де старший викладач кафедри юридичних дисциплін Віктор Кисельов наочно демонстрував особливості дактилоскопічної експертизи, криміналістичного набору «Антихабар», виготовлення зліпків різних предметів. Неабиякі емоції у відвідувачів заходу викликало і знайомство із холодною та вогнепальною зброєю.

Представниками Наукового товариства студентів та курсантів філії було проведено для всіх бажаючих правову вікторину, яка була присвячена юридичній науці.

На урочистостях до Дня науки голова Сумської обласної державної адміністрації Василь Хома відзначив роботу старшого викладача кафедри юридичних дисциплін Ольги БАКАЄВОЇ. За вагомі здобутки в науково-дослідній діяльності, високий професіоналізм, сумлінну працю та з нагоди Дня науки Ользі Олександрівні оголошено Подяку Сумської обласної державної адміністрації.

За перемогу в онлайн квесті для учнівської та студентської молоді Сумської області «Вчені Сумщини» молоді науковці філії – команда «Феміда», отримали диплом І ступеня.