В історії нашої держави, нашого українського народу є дати, які залишаються назавжди в людській пам’яті. Це 8 та 9 травня - День пам'яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Друга світова війна – найболючіша і найкривавіша в історії України 1939-1945 років. Вона стала свідченням прояву патріотизму воїнів-українців, які рятували світ від нацизму.

З метою національно - патріотичного виховання студентсько-курсантської молоді у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ згадують і вшановують тих, хто не шкодуючи власного життя, захистив рідну українську землю, і хто віддав своє життя за щасливе майбутнє.

Творча молодь філії під керівництвом Андрія Лебеденка та Оксани Доленкової підготували відео вітання під гаслом «Хай у серці живе Перемога».

Даний творчий проєкт проводився у рамках збереження пам'яті про внесок та роль українського народу у перемогу над нацизмом, про славетні бойові подвиги та силу духу, які завжди будуть неперевершеним прикладом справжнього патріотизму для прийдешнього покоління.