У переддень Всесвітнього дня охорони праці, який в Україні відзначають 28 квітня як День охорони праці, для студентів 1-го курсу було проведено бінарне заняття з дисципліни «Безпека життєдіяльності та охорона праці» за участю Колесник Ірини – головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Сумській області та Головного спеціаліста сектору юридичного забезпечення цього ж управління Мельник Юлії.

Ініціатор зустрічі – завідувач кафедри Олена Лук'янихіна представила гостей й акцентувала увагу присутніх на актуальності зустрічі майбутніх правоохоронців із фахівцями з охорони праці.

Ірина Колесник представила власну презентацію і розповіла про структуру і напрямки роботи управління Держпраці в Сумській області, функції інспекторів з охорони праці, їх повноваження і відповідальність.

Юлія Мельник зупинилась на питаннях відповідальності керівників і працівників підприємств, організацій та установ, розмірах штрафів за порушення, виявлені у процесі перевірок інспекторами Держпраці. Особливо зацікавили студентів випадки спільної роботи представників правоохоронних органів та інспекторів Державного управління з питань праці.

Гості наголосили на необхідності виховання у працівників усіх галузей економіки культури безпеки життєдіяльності та охорони праці і дотриманні відповідного законодавства. Також побажали, щоб державний нагляд і контроль за охороною праці призводили виключно до удосконалення систем забезпечення гідних умов праці на підприємствах, організаціях і установах і сприяли поширенню кращих практик щодо створення таких умов.

Заняття проведено у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.