Відповідно до плану роботи гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ відбувся круглий стіл на тему «Особливості соціальної політики в Україні (політика зайнятості, доходів, соціального захисту населення)», організатором якого стала доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Надія Сапич.

У роботі круглого столу взяли участь начальник відділу з питань орендних відносин та соціальної політики ПСП "Слобожанщина Агро" Завалій Тетяна Яківна, викладачі кафедри соціально-економічних дисциплін та члени гуртка кафедри.

Робота круглого столу почалася зі вступного слова завідувачки кафедри Олени Лук’янихіної, яка звернула увагу на актуальність теми і важливість піднятих питань для практичної роботи майбутніх правознавців.

Дискусію розпочала студентка 2-го курсу Мартиненко Анна, яка виступила із доповіддю «Особливості політики зайнятості в Україні». Доповідачка ознайомила присутніх з метою державної політики у сфері зайнятості та основними напрямами її реалізації. Запропонована інформація викликала жваве обговорення навколо соціального захисту певних верств населення.

Продовжила дискусію студентка 2-го курсу Приходько Дарина, запропонувавши доповідь «Особливості соціальної політики в Україні. Соціальний захист населення». Особливу цікавість викликали методи впливу держави на розвиток соціального захисту населення.

Продовжила дискусію студентка 2-го курсу Коваленко Євгенія, яка ознайомила слухачів зі своїми дослідженнями по темі «Тенденції державної політики доходів України: недоліки та напрями реформування». Доповідь була ґрунтовною, містила сучасні статистичні дані і викликала бурхливу дискусію навколо наступних питань: особливості доходів українців, сучасний стан та можливі напрями їх регулювання.

Приємною подією став виступ студентки 1-го курсу Ніштенко Юлії, яка продовжила дискусію на тему «Світовий досвід моделей соціальної політики та їх можливість використання в Україні». Доповідачка продемонструвала якісне засвоєння економічних дисциплін.

На засіданні круглого столу виступила начальник відділу з питань орендних відносин та соціальної політики ПСП "Слобожанщина Агро" Завалій Тетяна, яка розповіла про практичне застосування особливостей соціальної політики, доходи і соціальний захист населення, з яким особисто стикається по роботі.

Круглий стіл був проведений у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.