23 квітня щорічно відзначається Всесвітній день книги та авторського права.

Своїм святом День книги по праву вважають автори, видавці, вчителі, бібліотекарі й усі, хто причетний до книжкової справи. Його відзначають у 190 країнах світу. Вперше відсвяткували в 1996 р. в Каталонії (Іспанія), де уже понад 80 років існує традиція дарувати в день святого Георгія троянди і книжки тим, кого любиш.

Сьогодні, коли без Інтернету та цифрових технологій важко уявити собі життя та роботу, здається, що книга відступає на другий план. Але це зовсім не так. Книга була і залишається незамінним супутником людини, її мовчазним радником, всезнаючим помічником, невичерпним джерелом мудрості.

Тож, в межах святкування Всесвітнього дня книги та авторського права бібліотека філії презентує виставку – перегляд книг з автографом «Автограф – це не просто дарчий надпис. Це дорогоцвіт людської сердечності і доброти».

Книги з дарчими надписами почали поповнювати фонди нашої бiблiотеки практично з часу її вiдкриття. Це були видання подарованi самими авторами після презентацій книг, зустрічей з читачами та дарунки наших читачів. Колекція таких книг у фонді книгозбірні невелика, проте саме автографи авторів надають їм подвійну цінність. Такі книги приємно взяти в руки, здається автор звертається власне до тебе. Тож ми вирішили показати ці книжкові скарби Вам, наші любі читачі і принагідно подякувати дарувальникам.

Книга з автографом автора – то є подарунок, і пам’ять одночасно, історія. Кожна книга має свою долю, а автограф, напис на книзі робить її унікальною.

Фактично автограф – це не просто авторський підпис. Підписана книга немовби зближує нас з автором, робить його текст, можливо, більш особистим. Автограф пам’ятає тепло руки, що його писала, а в написанi слова завжди вкладена частинка душі автора.

У Всесвітній день книг і авторського права ми вітаємо всіх читачів та авторів. Читачам бажаємо приємного і цікавого читання, авторам – глибокого натхнення і легкого пера!

Зі святом вас!