Слухачі Сумського центру первинної професійної підготовки «Академія поліції» (м. Суми) Сумської філії ХНУВС взяли участь у тактико-спеціальних навчаннях, організованих співробітниками територіального управління Служби судової охорони у Сумській області на базі Сумського апеляційного суду.

Загалом у навчаннях брали участь близько ста учасників від різних

силових структур, зокрема - Національної гвардії, територіальних підрозділів Національної поліції України. Мета навчань – забезпечення належного рівня професійної підготовки співробітників Служби судової охорони та їх психологічної готовності до швидких і правильних рішень у нетипових умовах.

У ході проведення навчань відпрацьовували алгоритми дій під час виникнення нештатних ситуацій у суді та відбиття нападу на будівлю суду. Максимально наближеним до реального було й завдання щодо витіснення натовпу із зали судових засідань.

Необхідно зазначити, що проведення таких навчань формує у їх учасників необхідні професійні та морально-психологічні якості, які допоможуть успішно та впевнено виконувати свої службові обов’язки.