Кандидат історичних наук, доцент, доцент кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Леся Гончаренко та старший викладач кафедри юридичних дисциплін Віктор Кисельов провели із вихованцями Сумського територіального відділення Малої академії наук України практичне заняття з криміналістики.

Старший викладач закладу вищої освіти Віктор Кисельов ознайомив юних науковців із особливостями криміналістичного дослідження папілярних узорів (дактилоскопією). Школярі мали можливість безпосередньо здійснити копіювання відбитків рук шляхом нанесення спеціального порошку магнітним пензлем на поверхню. А ще дізналися і про способи виявлення слідів на місці злочину та виготовлення зліпків різних предметів.

Також Віктор Миколайович познайомив вихованців МАНУ і з криміналістичним набором «Антихабар». Хлопцям та дівчатам було продемонстровано роботу невидимих люмінесцентних барвників, які використовують для позначки купюр або документів при виявленні осіб, причетних до скоєння злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, «Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою» та «Підробка документів».

Неабиякі емоції викликало і знайомство із холодною та вогнепальною зброєю.

Спілкування пройшло у форматі діалогу. Учні отримали чимало корисної інформації. Деякі з них пообіцяли повернутися до Сумської філії ХНУВС вже у якості студентів.