25 лютого 2021 року виповнюється 150 років від дня народження видатної поетеси, яку називають геніальною дочкою українського народу, красою і гордістю нації, духовним вождем української інтелігенції, - Лесі Українки.

З метою популяризації та вшанування творчості поетеси у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ проведено цикл культурно-мистецьких та просвітницьких проєктів.

23 лютого проведено поетичний флешмоб «Вона в віки майбутні йти повинна» серед здобувачів вищої освіти першого курсу. Учасники флешмобу декламували з натхненням і щирими почуттями віршовані рядки, в яких оспівано кохання, Батьківщину, незламність духу, природу…(«Надія», «Конвалія», «Хто сказав, що я слабка», «Вечірня година», « Як я дитиною була», уривки із «Лісової пісні» тощо).

24 лютого – оформлено стенд «Сторінки історії» інформаційно-просвітницьким матеріалом «Лесине слово у вічність».

25 лютого – студенти 2 курсу переглянули та обговорили документальний відеоролик «Митті яскравого життя» про творчість та цікаві факти Лесі Українки.

Окрім того, впродовж 2021 року у закладі вищої освіти заплановані тематичні виховні години та літературні вечори, екскурсії до музею-садиби Лесі Українки, що знаходиться у селі Косівщина, та до Сумського Національного академічного театру драми та музичної комедії імені М.Щепкіна на перегляд вистави-феєрії за твором Лесі Українки «Лісова пісня».