29 січня в Україні відзначають День пам’яті героїв Крут — саме там у 1918 році відбувся бій, що на довгі роки став одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність.

Цей День, не дивлячись ні на що, назавжди залишиться світлим в нашій пам’яті. День подвигу та прикладу для майбутніх і нинішніх поколінь. День надії і любові до своєї вітчизни. День пам’яті Героїв Крут.

Їх було триста – студенти та гімназисти. Проти них були тисячі – солдати, фронтивики та матроси більшовицької армії. Нерівний бій. Бій під Крутами, який на декілька днів віддалив захоплення Києва. Бойовий наказ наша молодь виконала.

Напередодні відзначення дня пам'яті героїв Крут в бібліотеці філії оформили книжкову виставку - пам'ять «За мирний світ під Крутами стояла країна молода», де представлені книги, статті, поезії, присвячені цим подіям. Кожен бажаючий може ознайомитися з запропонованими виставочними матеріалами, що розкривають трагічні сторінки української історії.

Відважні патріоти, які захищали Україну під Крутами – справжні Герої, як і сучасні Герої, які на своїх плечах міцно тримають нашу незалежність, захищають свою Батьківщину від зазіхань зухвалого агресора.

Кров під Крутами не була пролита марно. З неї наче з безсмертя, розквітають пелюстки Волі. Вони боролися, щоб ми перемогли. А нині їх називають «Першими Кіборгами»…

На честь Героїв Крут в нашому місті Суми в 2016 році було перейменовано вулицю Черепіна на вулицю Героїв Крут.