(22 січня – День Соборності України).

День соборності – свято величне
Об’єдналися два береги
Об’єдналися ми дуже міцно
Боже, націю нам збережи!

В історії становлення незалежності і соборності України особливе місце займає день 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу. Саме цей день з′єднання Західноукраїнської Народної Республіки з Українською Народною Республікою прийнято відзначати як свято – День соборності України.

Соборність України – це єдність всіх українців навколо головних ідей майбутнього. Це неподільність наших земель: від Києва до Севастополя, від Донецька до Львова. Сьогодні наша країна переживає складні часи, українські військові вкотре захищають державні кордони від зовнішнього агресора. Наші Збройні Сили знову протистоять ворогу та відстоюють соборність та самостійність України. Ми переконані: нас не зламати, ми сильні і здатні рухатись вперед. Ми як ніколи відчуваємо єдину державу, бо самі творимо її.

Напередодні цього свята бібліотекарі для відвідувачів бібліотеки представили книжкову історичну виставку «Ми – єдиний народ сьогодні, завтра», на якій зібрана література, що висвітлює тернистий шлях України до соборності.Представлені книги з історії України, в яких йдеться про споконвічне прагнення українського народу до волі, свободи та незалежності, про тяжку та тривалу боротьбу за національне визволення, утвердження власної державності та єдності.

Ми всі віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, її незалежність навіки залишатимуться непорушними. Адже саме в єдності дій та соборності душ ми можемо досягти величної мети – сильної й високорозвиненої, духовно багатої, вільної й демократичної, європейської України.
В єдності – наша сила і наше майбутнє!

А всім українцям сердечно бажаємо міцного здоров’я, щастя, добра, миру, злагоди і глибокої віри у гідне майбутнє України!