Викладачка кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Цвітана Баранова в рамках проведення Всеукраїнського тижня права провела онлайн-вебінар зі студентами 2-го курсу, присвячений Міжнародному дню боротьби з корупцією під назвою «Молодь проти корупції».

На самому початку Цвітана Сергіївна презентувала відеоролик, який зробили спільно зі студентами, у якому показали найбільш корумповані сфери життя. Після чого проаналізували його, зробили важливі висновки, що від кожного з нас залежить, якою буде наша держава сьогодні та в майбутньому.
Далі викладачка розповіла про значення та роль Конвенції ООН проти корупції у становленні сучасної глобальної системи протидії корупції, зазначивши, що створення ефективної системи протидії корупції та зменшення негативних впливів корупції на всі сфери життя суспільства сьогодні є одним з найважливіших завдань міжнародної спільноти в цілому та України зокрема. Адже сьогодні, корупція вражає основу демократичних інститутів через спотворення виборчих процесів, перекручення принципу верховенства закону і створення бюрократичних бар’єрів. Обговоривши зі студентами основні положення законодавства щодо протидії корупції разом з викладачем дійшли висновку, що подолати корупцію можливо тільки завдяки консолідації всього суспільства та налагодження системи протидії.