У рамках освітнього процесу, з метою підвищення правової освіченості в питаннях етичної поведінки та запобігання корупції, з нагоди відзначення Міжнародного дня боротьби з корупцією у Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ на платформі ZOOM було організовано та проведено відео-лекцію на тему «Основні аспекти антикорупційного чинного законодавства України. Інститут викривачів як ефективний засіб подолання корупції» за участю Почесного працівника прокуратури України, адвоката, кандидата юридичних наук Мироненко Тетяни Євгенівні.

У даній лекції участь взяли здобувачі 2-4 курсів та старший викладач кафедри юридичних дисциплін Колесник Марина Олександрівна.

Під час лекції учасники мали можливість розглянути питання антикорупційного законодавства, проаналізувати основні причини, що являються корупційними ризиками та призводять до скоєння корупційних правопорушень, переглянути відео презентацію щодо подолання корупції викривачами.

Разом зі спікеркою здобувачі обговорили дану тему, висловили свої думки та дискутували щодо проблемного питання.

Провідний фахівець ВКЗ Мітітєл Ганна Іванівна наголосила, що саме заклади вищої освіти – є тими осередками, у яких закладаються морально-правові ціннісні орієнтири молодого покоління.