Викладач кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Цвітана Баранова взяла участь у дводенному онлайн-тренінгу на тему «Захист прав і свобод вразливих груп населення Національною поліцією України» та отримала сертифікат від Ради Європи.

Тренінг був проведений для наукового та науково-педагогічного складу ХНУВС, а також представників Кременчуцького льотного коледжу та Сумської філії ХНУВС.

Захід відкрила Керівниця проєкту Ради Європи «Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні» Земфіра Кондур. Тренерами виступили розробники програми, а саме: докторка юридичних наук, доцентка, завідувачка кафедри теорії та філософії права Одеського державного університету внутрішніх справ Лілія Матвєєва та адвокат, тренер з розвитку навичок роботи з вразливими групами клієнтів системи БПД, випускник програми «Адвокат майбутнього», президент Громадської організації «Правозахисний ромський центр» Володимир Кондур.

Під час тренінгу відбулася презентація програми, яку розробили у 2020 році представники Одеського державного університету внутрішніх справ у рамках співпраці з проєктом Ради Європи «Захист національних меншин, включаючи ромів та мови меншин в Україні». Окрім того, спікери приділили значну увагу питанням прав, свобод та обов’язків представників найбільш вразливих груп населення (зокрема, ромів), дотримання прав і свобод ромської національної меншини в Україні , питанням протидії дискримінації, представили інструменти вирішення конфліктів, розглянули питання медіації у діяльності юриста тощо.

Учасники активно коментували, а також ставили запитання, на які тренери дали вичерпні відповіді.