З метою активізація наукової роботи студентів та курсантів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти, презентація та апробація наукових досліджень, сприяння обміну актуальною науково-практичною інформацією щодо сучасних викликів та проблем у юридичній науці в Сумській філії ХНУВС відбувся круглий стіл «Галузі юридичної науки та виклики сучасності».

З вітальним словом виступили директор Сумської філії Сергій Лукаш, заступник директора Катерина Науменко та завідувач кафедри юридичних дисциплін Оксана Панасюк. Модератором заходу виступила Наталія Дуравкіна - доцент кафедри юридичних дисциплін.

Учасниками круглого столу були курсанти та студенти першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівня вищої освіти Сумської філії.

До уваги учасників були представлені доповіді "Права людини в цифрову епоху", "Захист прав переселенців: українсько-європейський досвід", "Екологічний кодекс", "Механізм протидії в проблемі вічнозелених патентів", "Трансформація права власності в Україні", "Добросовісність у цивільному судочинстві", "Система покарань за національним та зарубіжним законодавством", "Гнучкий режим робочого часу в умовах пандемії COVID-19", "Психологія обшуку".

Круглий стіл пройшов у формі жвавої та цікавої дискусії. Учасниками було прийнято рішення прийняття апробації наукових досліджень доповідаючих.