З метою морально-правового виховання, формування свідомості молоді щодо нетерпимого ставлення до насильства та у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» 09 грудня 2020 року для першокурсників Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано online-лекцію на тему «Зупинити насильство легко».

Лекція відбулася у форматі діалогу на платформі ZOOM за участю старшого інспектора сектору зв’язків з громадськістю Управління патрульної поліції в Сумській області - Оксани Красовської.

На початку зустрічі спікерка розповіла першокурсникам про визначення поняття «насильство», яке є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав людини. За статистикою найпоширенішим є домашнє насильство, рівень якого з кожним роком зростає. Але за її словами, подолати подібну проблему можна тільки спільними зусиллями, забезпечивши комплексний підхід до їх вирішення: попереджаючи наступні випадки насильства, притягуючи до відповідальності кривдників та надаючи якісну кваліфіковану допомогу тим, хто її потребує.

Дана зустріч пройшла у дружньому спілкуванні, першокурсники були зацікавлені і активно обговорювали актуальні питання заданої теми.