У рамках вивчення дисципліни Кримінальне право викладачем кафедри юридичних дисциплін Цвітаною Барановою зі здобувачами першого (бакалаврського) рівня вищої освіти було проведено лекцію-дискусію «Як не стати Інтернет залежним».

Викладач розповіла про основні правила інформаційної гігієни, що робити, аби не попастися на фейк, велику увагу було приділено інформаційній безпеці в соціальних мережах та залежності від них.

Дискусія була досить активною, адже тема є вкрай актуальною. Небезпечні ігри та квести, які розповсюджуються через соцмережі, вносять присмак постійнійної небезпеки у життя тисячі українських сімей. Масштаб небезпеки вражає. Сотні соцмережевих спільнот присвячені екстремальним, м’яко кажучи, молодіжним рухам: руфинг, дігери, зацепинги – і це лише частина того, з чим може стикнутися дитина в Інтеренеті.

Наприкінці лекції викладач наголосила на тому, щоб студенти більше спілкувалися один з одним, а не в мережі, та щоб кожен був пильним, переходячи за невідомим посиланням чи скачуючи підозрілу гру.