10 грудня - день захисту прав людини

«Всі люди народжуються вільними і рівними у своїй гідності та правах»
Загальна Декларація прав людини

Головна мета Міжнародного дня прав людини – торжество в усьому світі понять свободи, безпеки й чесності людей по відношенню одне до одного.

В рамках святкування Дня прав людини, що відзначається щорічно 10 грудня відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН від 4 грудня 1950 року, запрошуємо переглянути книжкову виставку - міркування «ПРАВА ЛЮДИНИ ПОНАД УСЕ», яка експонується в читальній залі бібліотеки.

З представлених книг та періодичних видань можна дізнатись як відстоювати свої права, які гарантовані та захищаються державою. Їх потрібно знати й реалізовувати. Але важливо запам’ятати: поводитись слід так, щоб своєю поведінкою не порушувати прав іншої людини. Незнання закону не звільняє від відповідальності за вчинки, дії або бездіяльність.

Виставка сприяє підвищенню правової обізнаності та культури, повагу до власної особистості та оточуючих, а також громадянсько-патріотичну позицію, готовність бути гідними громадянами своєї країни, виявляти почуття любові до України та віру в її світле майбутнє.

У цей День ми бажаємо всім нам розуму і мудрості. Нехай наші права і свободи починаються з нашого дотримання їх по відношенню до наших ближніх! Слідуючи принципам поваги та активної громадянської позиції ми будуємо майбутнє не тільки для нас самих, але і для наших нащадків.