Сьогодні діяльність підприємств здійснюється в умовах динамічного конкурентного середовища, складної ринкової кон’юнктури, асиметричного інформаційного простору та циклічного розвитку економіки. Результативність діяльності кожного окремого підприємства відбиває актуальні тенденції та процеси, що відбуваються на макроекономічному рівні. При цьому, саме підприємства як найбільш продуктивна структурна ланка господарського механізму держави виробляють вагому частку товарів, надають різноманітні послуги, здійснюють науково-дослідну та інноваційну діяльність, створюють конкурентоздатний потенціал країни тощо. Виходячи з цього, діючі підприємства є центральною ланкою економічної системи будь-якої держави, яка має безпосередній вплив на її стабільність та соціально-економічні досягнення. Тому важливим завданням ефективного функціонування підприємств є забезпечення їх економічної безпеки, що особливо актуалізується в умовах існування нестабільного та невизначеного бізнес-середовища.

Зважаючи на це, відбулося чергове засідання студентського наукового гуртка кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ «Актуальні проблеми розвитку національної економіки в умовах глобалізації».

Із вступним словом до студентів-гуртківців звернулася керівник гуртка к.е.н. Петровська Світлана Анатоліївна, після чого з доповіддю на тему «Місце економічної безпеки підприємств у системі забезпечення національної безпеки України» виступила студентка 2 курсу Заєць Анна (науковий керівник – к.е.н. Парфентій Людмила Анатоліївна).

Тема доповіді виявилася цікавою, а сама доповідь – інформативною, оскільки було висвітлено вплив рівня економічної безпеки підприємств на рівень національної безпеки, а також проблемні аспекти забезпечення економічної безпеки підприємств України у сучасних умовах.

Засідання гуртка було проведено у режимі відеоконференції на платформі для відеозустрічей Zoom.