27 листопада напередодні Дня вшанування пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні для курсантів та студентів  Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ була організована  ZOOM-конференція – зустріч зі свідком  тих страшних подій.

Гостею та чарівною спікеркою виступила 98-річна  Марія Андріївна Думчикова, яка є бабусею нашої співробітниці, діловода канцелярії  Євгенії Петрівни Думчикової. Під час зустрічі Марія Андріївна  поділилися  зі студентсько-курсантською молоддю спогадами, які були  пов’язані з її селом Добренське Велико-Писарівського району. «Коли почався голодомор 1932 – 1933 року мені було 11 років. Жилося дуже скрутно, на собі відчула,  що таке голод, коли немає чого їсти, і тобі ніхто не допоможе, коли вимирали цілими родинами і селами. Ніде у світі не було такого голоду як на Україні, на одній з найродючіших країн планети». Її спогади буди дуже зворушливі до сліз.

Провідний фахівець ВКЗ  Ганна Мітітєл, яка була присутня на конференції,  наголосила, що Голодомор – це  одне із найстрашніших подій, які відбувалися в Україні. Молодь та підростаюче покоління завжди  повинні пам’ятати  історію та  традиції своєї країни. Саме на заходах патріотичного спрямування формується особистість, як багатогранна і високоосвічена.

Молодь подякувала Марії Андріївні за зустріч, за чуйні спогади, і побажали їй  міцного здоров’я, достатку і родинного благополуччя.