Згідно з сучасними вимогами щодо закладів вищої освіти в Сумській філії ХНУВС регулярно проводиться моніторинг рівня задоволеності освітніми послугами серед здобувачів. 30 жовтня 2020 р. відбулось опитування студентів, що навчаються на другому (магістерському) рівні вищої освіти за освітньо-професійною програмою Право (правозастосування). У анонімному анкетуванні за допомогою Google - форм взяли участь 20 осіб, які навчаються на другому курсі заочної форми навчання.

За результатами встановлено, що 85 % респондентів задоволені в цілому якістю надання освітніх послуг та статусом магістра Сумської філії ХНУВС. На думку 80 % респондентів ресурси та матеріально-технічна база навчального закладу є сучасними і доступними. Оцінювання власних стосунків з різними учасниками освітнього процесу продемонструвало перевагу позитивного психологічного клімату, негативні оцінки відсутні. Про підтримку в освітньому процесі з боку викладачів у вигляді швидкого контакту за необхідності, детального відгуку про роботу та успішність говорять 85 % магістрів.

За критеріями зручність розкладу занять, доступність навчально-методичних матеріалів, організація практик, консультацій, екзаменаційно - залікової сесії було отримано 90 % позитивних оцінок.

88 % вибірки вважають, що в Сумській філії ХНУВС освітній процес орієнтований на потреби здобувачів вищої освіти, відповідає реаліям майбутньої професійної діяльності, є «студентоцентрованим». Про відкритість та прозорість критеріїв оцінювання зазначають 100 % респондентів, 90 % вважають їх справедливими і об’єктивними.

87,5 % магістрів погоджуються з тим, що в університеті учасники освітнього процесу дотримуються академічної доброчесності. Серед фактів порушення цього принципу вказують на успішність захисту робіт, написаних з використанням плагіату (5 %), «успішне» списування на контрольних роботах (5 %), 10 % свідчить про необ’єктивне оцінювання без подачі апеляції. Магістри знають про власні можливості і офіційні процедури оскарження оцінювання в університеті (85 %).
Таким чином, Сумська філія ХНУВС надає якісні освітні послуги, які відповідають сучасним вимогам та запитам населення.