Для студентів другого (магістерського) рівня освіти за спеціальністю 081 Право Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ проведено бінарне заняття на тему «Протидія торгівлі людьми». Заняття було проведено помічником судді Зарічного районного суду м. Суми Ольгою Служенко та професором кафедри юридичних дисциплін Наталією Олександрівною Горобець. У занятті взяли також участь доцент кафедри юридичних дисциплін Яна Михайлівна Садикова та старший викладач кафедри юридичних дисциплін Марина Олександрівна Колесник.

Основною проблематикою для обговорення теми постало те, що серед найголовніших порушень прав людини в сучасному світі є торгівля людьми. Ця проблема не визнає державних кордонів, не робить різниці між розвиненими державами та державами, що розвиваються.

Студентів було ознайомлено з поняттям торгівлі людьми, масштабами даної проблеми в Україні, з безпечною поведінкою за кордоном з метою попередження торгівлі людьми.

Під час заняття помічник судді Зарічного районного суду м. Суми Ольга Служенко розповіла слухачам про основні складові даного злочину та про форми експлуатації, які є невід’ємним елементом торгівлі людьми чи іншої незаконної угоди щодо людини. Розповіла та навела конкретні приклади, коли громадяни України ставали «живим товаром».

Також аудиторії було запропоновано перегляд повчального відео, що стосувалося питання торгівлі людьми в Україні.

Під час бесіди студенти та викладачі мали змогу ставити запитання, на які отримали відповіді.