Доцент кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС, кандидат філософських наук Тетяна Пономаренко 17-18 квітня 2024 року взяла участь у міжнародній науковій конференції «Філософія Канта і виклики сучасності», присвяченій 300-річчю з дня народження Імануеля Канта, що відбулася за сприяння МОН України, Інституту філософії імені Г. С. Сковороди НАН України, Кантівського товариства в Україні та Малої академій наук України.

Питання, що були розглянуті на конференції, стосувалися як системи поглядів Імануеля Канта, так і застосування методології дослідження сучасних подій у світі та Україні: практична філософія Канта і сучасна етика відповідальності; етика миру і війни; Імануель Кант у культурному й освітньому просторі Слобожанщини ХІХ ст.; Кантова концепція вічного миру крізь призму російсько-української війни та фактору зіткнення цивілізацій; філософія Канта і війна рф проти України: контекст взаємозвʼязку «людина – релігія – суспільство – право» тощо.

Здобуті знання будуть упровадженні в освітній процес під час викладання курсів «Філософія», «Соціологія», «Логіка», адже науковий доробок видатного мислителя, представника Німецької класичної філософії для зазначених дисциплін має неоціненне значення, особливо в умовах переосмислення його ідей крізь призму російсько-української війни.