У межах роботи Центру академічного письма Сумської філії ХНУВС, за ініціативи професора кафедри юридичних дисциплін Олексія Шуміла та професора кафедри гуманітарних дисциплін Надії Демиденко, був проведений «круглий стіл» на тему «Межі допустимих запозичень у науковій діяльності». До участі в заході долучились здобувачі 1 курсу Сумської філії спеціальності Право і Правоохоронної діяльності денної та заочної форм навчання.

Головними питаннями, запропонованими для обговорення на заході, були: визначення алгоритму самостійного пошуку першоджерел та їх опрацювання для написання курсових робіт; літературне оформлення наукових робіт; використання і оформлення цитат у курсових роботах; набуття навичок користування електронними каталогами провідних наукових бібліотек України, до яких прикріплені оцифровані повнотекстові документи тощо. Особлива увага приділялась питанню дотримання принципів академічної доброчесності, адже наукові роботи студентів та курсантів без оформлення відповідних посилань на першоджерела будуть визнані плагіатом.

Співробітник бібліотеки Сумської філії Рімма Переход акцентувала увагу здобувачів на опануванні бібліографічного опису документів згідно з ДСТУ 8302:2015.

Здобувачам було надане посилання на електронну сторінку Центру аналітичного письма Сумської філії https://sumy.univd.edu.ua/uk/dir/200/tsentr-akademichnogo-pysma, за яким вони зможуть переглянути детальні методичні рекомендації щодо оформлення курсових робіт, приклади опису документів згідно ДСТУ 8302:2015, рекомендації щодо оформлення презентації для апробації наукових досліджень тощо.