Успішні кроки до євроінтеграції – історична перемога, до якої Україна пройшла довгий та тернистий шлях з 2014 року, коли було підписано політичну й економічні частини Угоди про асоціацію. Навіть в умовах воєнного стану наша країна виконала низку рекомендацій, які одержала, ставши кандидатом у члени ЄС влітку 2022 року.

Відповідно до плану куратора доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Тетяною Пономаренко проведено інформаційно-просвітницький захід зі здобувачами вищої освіти групи СФ-ПДдср-21-1 на тему «Шлях до ЄС: євроінтеграція України крок за кроком», в ході якого було розглянуто інфографіку шляхів, які вже пройдені, та кроків, які ще маємо зробити. Увагу здобувачів було зосереджено на унікальних дослідженнях, підготовлених аналітиками Центру «Нова Європа» у співпраці з Урядовим офісом координації європейської та євроатлантичної інтеграції «Євромапа України. Рейтинг європейської інтеграції областей».

Отримані знання сприятимуть підвищенню обізнаності здобувачів освіти щодо кроків України на шляху до євроінтеграції, Перемоги та повоєнної відбудови.