Професор кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Олексій Шуміло провів кураторську бесіду для курсантів спеціальності «Правоохоронна діяльність» на тему «Завдання та функції патрульної поліції України».

На зустріч був запрошений інспектор взводу № 1 роти ТОР УПП в Сумській області старший лейтенант поліції Євгеній Медзіновський, який провів інформаційно-роз’яснювальну роботу з курсантами щодо функцій та завдань патрульної поліції.

Офіцер розповів про свій шлях до патрульної поліції, наголосив на необхідності юридичної освіти для майбутніх правоохоронців та обов’язкового отримання ними сертифіката про рівень володіння державною мовою.

У своїй розповіді він розкрив функції та завдання підрозділу ТОР (Тактико-оперативне реагування) – спеціального підрозділу управлінь патрульної поліції, що призначений для ефективної охорони громадського порядку у публічних місцях, під час масових заходів та забезпечення реалізації задач патрульної поліції, для яких недостатньо екіпірування та навичок звичайних інспекторів патрульної поліції.

У свою чергу курсанти цікавилися наступними питаннями: права поліцейських патрульної поліції; форми, прояви, причини і наслідки домашнього насильства; боротьби з незаконним зберіганням та збутом наркотичних речовин.

Разом із курсантами представник поліції показав найпростіші, але в той же час дуже ефективні прийоми самозахисту, що викликало велику зацікавленість серед присутніх. До уроку самозахисту було залучено бажаючих курсантів.