У межах виховної роботи, для студентів перших курсів та курсантів другого курсу групи СФ-203 (куратор Олексій Шуміло) Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено інформаційно-просвітницьку онлайн-зустріч із соціальним педагогом «Клініки дружньої до молоді» Анною Крамар, присвячену Дню здоров’я.

У ході зустрічі спікерка ознайомила здобувачів вищої освіти з діяльністю «Клініки, дружньої до молоді» та провела бесіду на тему «Репродуктивне здоров’я». Спікерка надала інформацію щодо важливості збереження репродуктивного здоров’я, розповіла про складові здоров’я та фактори, які впливають на нього, а також обговорила із молоддю про соціальну відповідальність та ризиковану поведінку.

Куратор групи Олексій Шуміло наголосив, що національне законодавство України, яке регулює реалізацію права на репродуктивне здоров'я, базується в першу чергу на міжнародних правових документах. Щодо національного рівня, то основним актом є Конституція України, яка містить цілу низку положень, що безпосередньо стосуються забезпечення охорони репродуктивного здоров’я та планування сім’ї. Крім того, важливе значення для забезпечення охорони репродуктивного здоров’я має ціла низка інших законодавчих актів України, основними з яких є: Основи законодавства України про охорону здоров’я, Закон України «Про систему громадського здоров’я», Кодекс законів про працю України, Закон України «Про охорону праці», Сімейний кодекс України, Кримінальний Кодекс України, Цивільний Кодекс України та інші.

Провідний фахівець Ганна Мітітєл, підкреслила, що тісна співпраця із «Клінікою, дружною до молоді» є важливим аспектом у вихованні студентсько-курсантської молоді, що сприяє формуванню гармонійно розвиненої та соціально відповідальної особистості.