До Всесвітнього дня здоров’я кураторами Ганною Довгополовою та Юлією Самойловою було проведено кураторську освітньо-профілактичну година спілкування «Шкідливий вплив на організм людини наркотичних, психотропних речовин та алкогольних напоїв» для здобувачів 2 курсу спеціальності «Правоохоронна діяльність».

Профілактичний виховний захід відбувся за участі викладача неврології, психіатрії та наркології Лебединського фахового медичного коледжу імені професора М.І. Сітенка Алєсі Бойченко. Досвчений фахівець розповіла про причини, стадії розвитку алкогольної та наркотичної залежностей, їх наслідки для організму людини та її соціального життя. Окремо зупинилися на шкоді від електронних сигарет, вейпу та кальяну, оскільки, на превеликий жаль, ці популярні нині вироби несуть приховані загрози.

Майбутні правоохоронці змогли поставити питання про зовнішні ознаки сп’яніння особи та можливі прояви у поведінці. Основним лейтмотивом зустрічі стало збереження здорового способу життя молодого покоління та профілактика вживання шкідливих речовин.