Для курсантів другого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано зустріч зі співробітниками Головного управління Національної поліції в Сумській області - старшим оперуповноваженим управління боротьби з наркозлочинністю майором поліції Анатолієм Ляшенко та інспекторами сектору зв’язків із громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області, капітаном поліції Оксаною Красовською та старшим лейтенантом Мариною Горьковською.

Основна мета зустрічі – зосередити увагу молоді на небезпеці, яку несуть в собі наркотичні засоби та психотропні речовини. Зустріч проводилася з метою попередження випадків вживання алкогольних напоїв, наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, отруйних чи сильнодіючих речовин серед молоді.

У ході зустрічі правоохоронці провели лекцію щодо шкідливості вживання наркотичних речовин та їх негативні наслідки. Курсанти переглянули презентацію про види наркотичних речовин, протидію їх вживанню та розповсюдженню, відповідальність за правопорушення, пов’язані з незаконним обігом наркотичних засобів, їх аналогів та прекурсорів.

Для кращого сприйняття матеріалу майор поліції Анатолій Ляшенко продемонстрував соціальний відеоролик про те, яким чином наркотичні засоби впливають на здоров’я і психіку людей. А Оксана Красовська в свою чергу розповіла про дії патрульних, під час виявлення заборонених речовин.

Наостанок правоохоронці роздали буклети з інформацією щодо впливу наркотичних речовин на організм людини та наголосили на відповідальності, передбаченої чинним законодавством за вчинення злочинів у сфері незаконного обігу наркотиків.

Захід пройшов змістовно і цікаво, курсанти мали можливість отримати відповіді на свої питання.