Воєнний стан в Україні вимагає швидкої адаптації податкового законодавства до нових реалій. Держава докладає значних зусиль, щоб запрацювала економіка, яка дестабілізувалася з початком широкомасштабного вторгнення росії. Вже на початку повномасштабної війни були прийняті перші, проте точно не останні зміни до українського податкового законодавства.

Зважаючи на актуальність і важливість даної тематики та з метою підвищення кваліфікації у рамках навчальних дисциплін «Фінанси», «Державний фінансовий контроль», «Бухгалтерський облік» і «Судова бухгалтерія», кандидат економічних наук, доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Людмила Парфентій взяла участь у круглому столі «Нові вектори архітектури національного та міжнародного оподаткування», який було проведено 27 березня 2024 року на базі Державного податкового університету спільно з Західноукраїнським національним університетом.

У процесі обговорення на круглому столі були підняті проблеми трансформації податку на додану вартість з метою стимулювання економічного зростання, окреслені середньострокові пріоритети фіскальної політики, розкриті напрями діджиталізації адміністрування податку на майно тощо. Круглий стіл відбувся в атмосфері наукової дискусії, конструктивного діалогу за участі науковців, практиків, представників міжнародної наукової спільноти, здобувачів вищої освіти.