06 березня у контексті вивчення навчальних курсів «Культура юридичного мовлення» та «Іноземна мова» здобувачі 2 курсу спеціальності «Право», завідувач кафедри гуманітарних дисциплін Валентина Василенко та доцент цієї ж кафедри Юлія Самойлова стали учасниками онлайн-курсу «Від допиту до розслідування – зміна мислення». Спікером об`єднаного інтегрованого заходу став викладач Норвезького поліцейського університетського коледжу поліції Івар Андре Фахсінг.

Професійне обґрунтування переваг запровадження методології опитування потерпілих, свідків і підозрюваних у вчиненні злочину на основі наукових досліджень, глобальних стандартів ефективного поліцейського інтерв’ю, включаючи Принципи Мендеса, та нещодавно затверджені принципи ООН з проведення слідчих опитувань та допитів стало доречним висвітленням теми заняття «Комунікативні вимоги до мовної поведінки під час інтерв`ювання. Техніка і тактика аргументування. Психологічні прийоми впливу на опитуваного» з навчальної дисципліни «Культура юридичного мовлення». Здобувачі також закріпили свої знання англійською з теми «Criminal justice»

Підходи, запропоновані під час освітнього курсу, пропагують принципи безпечнішого опитування, що враховують крихку природу людської пам’яті та прийняття рішень.