Представники Сумської філії ХНУВС: директор СЦППП «Академія поліції», капітан поліції Олександр Мінченко, викладач циклу спеціальних дисциплін СЦППП «Академія поліції», старший лейтенант поліції Сергій Івашина та професор кафедри юридичних дисциплін, Олексій Шуміло провели профорієнтаційну зустріч із школярами Лебединської міської громади. У заході також взяла участь інспектор сектору ювенальної превенції Сумського районного управління поліції ГУНП в Сумській області старший лейтенант поліції Тетяна Криницька.

Відповідно до плану профорієнтаційних заходів Сумської філії ХНУВС була організована та проведена низка профорієнтаційних зустрічей із керівниками, вчителями та школярами наступних навчальних закладів: Лебединських ЗССО І-ІІІ ст. №№ 1; 3; 5; 6; 7 та Михайлівському ЗССО І-ІІІ ст. Лебединської міської ради Сумської області.

Під час зустрічей була надана інформація щодо умов вступу та навчання до філії, правил подання документів кандидатів на навчання у закладах вищої освіти зі специфічними умовами навчання, роз’яснено особливості організації освітнього процесу, практичного навчання, наукової та міжнародної діяльності, дозвілля студентів та курсантів. А також були надані вичерпні відповіді на питання стосовно навчання на денній та заочній формах, наявності матеріально-технічної бази, вартості навчання.

Олександр Мінченко розповів школярам про необхідність підготовки до національного мультипредметного тесту, особливості використання електронного кабінету, надав поради як краще підготуватися до складання тестів і запросив майбутніх абітурієнтів приєднатися до телеграм-каналу філії, де будуть детально розглянуті особливості вступу у 2024 році.

Від Олексія Шуміла майбутні абітурієнти дізналися про особливості навчання у Сумській філії ХНУВС, зокрема, про можливості навчання як у дистанційному, так і очному форматах, а також щодо особливостей спеціальностей, які можна отримати, навчаючись в нашому університеті. Він запросив випускників на екскурсію до Сумської філії ХНУВС.

Офіцер поліції Тетяна Криницька проводила профілактично-роз’яснювальну роботу з доведенням до учасників освітнього процесу інформації про ризики прихованого використання неповнолітніх осіб на шкоду державній безпеці України. Крім того, наголосила на недопущенні вчинення будь-яких правопорушень неповнолітніми.

Навіть повітряна тривога, яка неодноразово лунала під час заходу, не завадила проведенню зустрічей, які, в разі необхідності, були перенесені до бомбосховищ.

Школярі активно ставили запитання стосовно вступу до університету, особливостей навчання на денній та заочній формі. Усі бажаючі отримали інформаційно-агітаційні матеріали з детальною інформацію про Сумську філію Харківського національного університету внутрішніх справ.