У Сумській філії Харківського національного університету внутрішніх справ було проведено Конкурс «Шевченківські читання» серед здобувачів вищої освіти, який відбувся цьогоріч у змішаному форматі онлайн та офлайн з нагоди 210-ї річниці від Дня народження великого сина українського народу Тараса Шевченка.

На конкурсі пролунали твори Шевченка, в яких поет оспівував красу рідного краю, долю українського народу, який і сьогодні самовіданно та героїчно відстоює власну свободу і волю під час повномасштабної війни в окопах незламної України. Серед них: «Думи, мої думи», «Минає день, минає ніч…», «Мені однаково…», «І золотої, й дорогої», Уривки із поеми «Сон», «Княжна», «Заповіт» тощо.

Виступи учасників оцінювало компетентне журі, до складу якого увійшли Дмитро Будянський - заслужений працівник культури України, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри сценічного мистецтва, естради та методики режисерування СумДПУ ім. А.С.Макаренка; Валентина Василенко - завідувачка кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії, кандидат філологічних наук, доцент та Сергій Паніотов - інспектор Сумської філії, старший лейтенант поліції.

За результатами конкурсу визначено переможців, які були нагороджені Дипломами 1, 2, 3 ступеню та подарунками. Наймолодший учасник конкурсу, син доцентки кафедри соціально-економічних дисциплін Максим Парфентій, отримав диплом Лауреата, палко продекламувавши вірш «Реве та стогне Дніпр широкий». А курсант Кравчук Едуард представлятиме Сумську філію ХНУВС на поетичному телемості «Шевченко промовляє крізь віки…» з уривком із твору «І мертвим, і живим, і ненародженим…».

З напутніми словами до усіх учасників заходу звернувся голова журі Дмитро Будянський. Надалі учасники заходу натхненно слухали шевченківські рядки із поеми «Гайдамаки» у виконанні майстра слова.

Традиційно конкурс читців шевченківської поезії проводиться до Дня народження та вшанування пам’яті Великого Кобзаря, з метою національно-патріотичного виховання студентсько-курсантської молоді та у межах Плану виховної роботи Сумської філії ХНУВС.

Геній Шевченка завжди буде жити в серцях українців, а його невмирущий дух витатиме над Україною. Вітаємо усіх учасників конкурсу!