Щодня Україна витрачає на повномасштабну війну близько 100 млн доларів. Ці витрати покриваються українським бюджетом, до якого натомість щомісячно надходить по кілька мільярдів доларів міжнародної підтримки. Слідкувати за тим, щоб кошти були витрачені ефективно і прозоро, має система державного внутрішнього фінансового контролю.

Зважаючи на актуальність і важливість даної тематики та з метою підвищення кваліфікації у рамках навчальних дисциплін «Державний фінансовий контроль», «Аудит», «Судова бухгалтерія» і «Бухгалтерський облік», кандидат економічних наук, доцент кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ Людмила Парфентій взяла участь у круглому столі «Наскільки ефективним є державний внутрішній контроль?».

На заході експерти Центру економічної стратегії та їхні колеги презентували дослідження про те, наскільки ефективно працюють Рахункова палата і Державна аудиторська служба, та що можна покращити у їх роботі. Дослідження та подія були організовані у рамках проєкту Good Governance Fund “Economic HUB: Sound PFM Policies and Vision for Growth”, який фінансується UK International Development від уряду Великої Британії.