У рамках виконання Плану заходів Харківського національного університету внутрішніх справ до Дня Героїв Небесної Сотні та Других роковин широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну викладачами кафедри соціально-економічних дисциплін Сумської філії ХНУВС, завідувачкою Оленою Лук’янихіною та доцентами кафедри Світланою Петровською, Людмилою Парфентій і Володимиром Дементовим було проведено спільну кураторську годину для студентів першого курсу спеціальностей «Право» та «Правоохоронна діяльність».

Світлана Петровська нагадала присутнім хронологію подій під час Революції гідності та на початку російсько-української війни. На кураторській годині вшанували подвиг учасників Революції гідності та Героїв Небесної Сотні. Саме в ці дні під час Революції гідності протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку, коли на вулиці Інститутській у Києві силові підрозділи розстрілювали протестувальників.

До Других роковин широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну подякували силам оборони України за можливість навчатися і працювати та вшанували пам'ять загиблих за Україну. Також обговорили фільм «20 днів у Маріуполі», який розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення росії в Україну 2022 року.

Куратори груп та студенти поділилися своїми емоційними враженнями про події сьогодення і висловили власні думки про їх значення для історичного розвитку України.