23 лютого доцентом кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Тетяною Пономаренко зі здобувачами вищої освіти групи СФ-ПДдср-21-1 згідно з планом проведено кураторський виховний захід «Вистояли – переможемо!» до других роковин повномасштабного вторгнення росії в Україну.

У межах зустрічі були підняті питання єдності українського народу та недопущення його етноциду, адже протягом двох років повномасштабної російсько-української війни український народ продемонстрував світові вражаючий приклад мужності, стійкості, сміливості та єдності перед обличчям жорстокого, чисельно переважаючого, ворога, який не знає милості та прагне фізичної ліквідації українців.

Під час обговорення переглянутого відеоподкасту «Вистояли – переможемо» учасники заходу дійшли висновку, що героїчний опір українців – це не лише боротьба за фізичне виживання українського народу та свободу України. У цій війні Україна захищає цінності, стабільність і безпеку Європи та усього трансатлантичного простору, а також свій власний європейський вибір, свою ідентичність та цінності як частину європейської ідентичності та цінностей.