За ці два роки український народ продемонстрував беззаперечний приклад мужності, стійкості, сміливості та єдності перед жорстоким ворогом. Світ побачив спалені й знищені російською армією українські міста й села, не з чуток знає про масові вбивства, катування і звірства, що скоюються під російським триколором на окупованих територіях. Ці два роки наповнені болем, втратами і неймовірними стражданнями. Війна понівечила життя мільйонів українців.

Учасники заходу на всіх локаціях університету – на Харківщині, Вінниччині, Хмельниччині, Сумщині й Полтавщині – вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять, відвагу, самовідданість, силу духу і стійкість воїнів, які поклали свої життя заради вільної і незалежної України, а також мирних громадян, які постраждали під час війни.

До присутніх звернувся учасник Бахмутської оборонної операції та бойових дій на Херсонському напрямку, офіцер тактичної групи «Вінниця» Руслан Тимощук: «Ми, захисники України, боронимо наш європейський, цивілізаційний вибір, культуру, історію, проливаємо кров за вільну, незалежну державу. Всі разом будемо боротися, поки не звільнимо українську землю від окупанта, тому й надалі маємо залишатися згуртованими задля Перемоги над ворогом. Шановні курсанти, здобувайте освіту й будьте гідними найкращих синів і дочок нашої держави! Навчайтеся, тренуйтеся, будьте вмотивованими і цілісними, слухайте своїх командирів, сумлінно виконуйте поставлені завдання! Лише так ми досягнемо своєї мети – збережемо нашу державу і наш народ».

Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Сокуренко зазначив, що в університеті навчається значна кількість курсантів, які втратили батьків у війні. Звертаючись до молоді, він наголосив: «Саме завдяки захисникам, які боронять нашу країну від ворога, ви маєте можливість навчатися в безпечних умовах. Переконаний, що всі, хто стоїть у строю, будуть вірними Присязі, і пам’яті тих, хто віддав найдорожче за нашу свободу – своє життя і здоров’я. Ми мусимо перемогти – іншого виходу у нас немає! Служіть і навчайтеся так, щоб вас поважали люди й оберігав Господь Бог! Слава Україні! Героям Слава!».

ВЗГ ХНУВС