Відбулося чергове засідання наукового гуртка «Veritas» кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС, темою якого було обрано актуальну проблему сьогодення – «Формування гендерної культури майбутніх правоохоронців в контексті євроатлантичної інтеграції». Керівник наукового гуртка Тетяна Пономаренко, розпочинаючи засідання, наголосила на актуальності обраної теми, оскільки гендерна рівність є одним із принципів забезпечення прав людини, основою демократичного розвитку держав та світової спільноти.

Під керівництвом старшого викладача кафедри Анни Решитько здобувачами вищої освіти підготовлено змістовні наукові доповіді. Так, Майа Мартиненко висвітлила питання гендерної рівності у стратегіях міжнародних та європейських інституцій; Дмитро Муха презентував особливості формування гендерної культури майбутніх правоохоронців у контексті євроатлантичної інтеграції; Кіріл Тросюк окреслив питання гендерної рівності у сучасному світі.

Анна Решитько презентувала здобувачам вищої освіти технології ігрових методик, що дозволяють формувати гендерну культуру в поєднанні з вивченням англійської мови, що викликало зацікавлення та бажання безпосередньо на засіданні гуртка пройти тест на платформі Quizziz з теми «Gender Equality».

У підсумку учасники засідання дійшли висновку, що, з огляду на євроінтеграційні процеси, вкрай актуальним наразі залишається вивчення та упровадження міжнародного та європейського досвіду формування та розвитку ґендерної культури правоохоронців. Подальші наукові розвідки здобувачів вищої освіти знайдуть відображення у матеріалах науково-практичних заходів.