20 лютого 2024 року старшим викладачем кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Колесник Мариною Олександрівною було проведено бінарне лекційне заняття з кримінального права зі студентами 2-го курсу (Правоохоронна діяльність) за темою «Кримінальні правопорушення проти власності».

На лекцію було запрошено інспектора 1 категорії служби «102» УОАЗОР ГУНП України в Сумській області Заруцьку Дар’ю Геннадіївну, яка розповіла про особливості прийняття заяв від громадян, які стали жертвами кримінально протиправних посягань на їх власність або були свідками кримінальних правопорушень проти власності; зазначила проблемні питання спілкування із заявниками.

Провела аналіз суб’єктивних статистичних даних, що свідчать про зменшення (у порівнянні з довоєнним часом) кількості грабежів та розбоїв, і кардинально іншу ситуацію щодо шахрайств, яких стало в рази більше; зазначила, що крадіжки вчиняються переважно у стані сп’яніння. Фахівець навела декілька прикладів, надала практичні рекомендації студентам, відповіла на питання, що їх цікавили.