Державні символи є підтвердженням факту існування держави, повага до яких є обов’язковою нормою для кожного цивілізованого суспільства. Напередодні Дня Державного Герба України, який відзначається 19 лютого, для здобувачів вищої освіти груп СФ-дср-22-1-2, СФПДдср-22-1-2, СФ-202 (куратори Надія Демиденко, Юлія Самойлова, Ганна Довгополова) була проведена історична година «Символ твоєї свободи».

Учасники онлайн зустрічі мали можливість ще раз переконатись, що тризуб є стародавнім символом, який зустрічався на території сучасних українських земель із прадавніх часів і вважався магічним знаком, своєрідним оберегом. У вигляді державної символіки використовувався за часів Київської Русі. Наводились також приклади використання даного сакрального символу ще за існування древніх цивілізацій Індії, Єгипту тощо.

Учасники заходу також дізнались, що дизайн сучасного Герба України майже повністю співпадає з гербом Української Народної Республіки, творцем якого був наш земляк, уродженець села Ворожби (у минулому Лебединського повіту Харківської губернії) Василь Кричевський. Йому, як одному із найяскравіших постатей українського мистецтва ХХ ст., вдалось успішно поєднати національну автентику і модернізм.

Віримо, що предковічний символ – тризуб стане опорою і в сучасній боротьбі за свободу України!