За ініціативи старшого викладача кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Андрія Сядристого для курсантів 3 курсу була проведена зустріч зі старшим інспектором з особливих доручень відділу уповноважених з контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності (з дислокацією в Сумській області) управління дотримання прав людини Департаменту головної інспекції та дотримання прав людини Національної поліції України майором поліції Євгенієм Євтєєвим.

В ході зустрічі були розглянуті питання щодо основних завдань Національної поліції України як центрального органу виконавчої влади в сфері охорони прав і свобод людини. Особливу увагу було акцентовано на неухильне дотримання поліцейськими прав, свобод, обов’язків людини і громадянина під час стажування на посаді, подальшій роботі, так і у повсякденному житті, виходячи з основних положень статті 3, Розділу ІІ Конституції України та Закону України «Про Національну поліцію».

Також більш детально курсанти ознайомилися з функціонуванням інформаційної підсистеми «Custody Records», яка вже діє і активно впроваджується у відділах поліції України і Сумщини. Вищевказана підсистема цілодобово фіксує усі дії правоохоронців щодо затриманих осіб від моменту затримання та має на меті забезпечити права як затриманого, так і поліцейського.