Днями старший викладач кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС Анна Решитько провела цікаву та змістовну зустріч із майбутніми абітурієнтами (школярами ССОШ 29), поєднавши активну профорієнтаційну роботу з просвітницькою діяльністю щодо формування гендерної культури у молоді.

Розвиток світоглядних позицій, ідейних переконань, ціннісних орієнтирів для сучасної молоді є не менш важливим, ніж здобуття гарної професії. Саме тому під час зустрічі з потенційними вступниками були обговорені та проаналізовані події та суспільні явища з гендерної точки зору, які допомагають уникати дискримінацій, краще розуміти свої права і способи їх захисту.

З молоддю було опрацьовано серію відеороликів та подкаст про гендерну рівність та протидію стереотипам у професійній діяльності.

Приємно відзначити, що в ході зустрічі, відбулося не лише підвищення рівня гендерної грамотності, а й подолання гендерних стереотипів щодо вибору майбутньої професії.

Майбутні абітурієнти мали змогу також поставити питання щодо вступу до Сумської філії ХНУВС, умови навчання та черговість подання документів на спеціальності «Право» та «Правоохоронна діяльність», адже свідомий вибір майбутньої професії – запорука успішного майбутнього. Формат зустрічі припав до вподоби всім учасникам зустрічі, які відзначили користь підходу - від розгляду важливих суспільних питань та їх безпосередній вплив на вибір професії.

ЧЕКАЄМО В РОДИНІ СУМСЬКОЇ ФІЛІЇ ХНУВС!