З нагоди Дня пам’яті Героїв Крут на всіх локаціях Харківського національного університету внутрішніх справ відбулися пам’ятні заходи. У них взяли участь керівний склад університету, працівники, здобувачі освіти.

Щороку Україна вшановує пам’ять Героїв Крут. Наприкінці січня 1918 року в нерівному бою на залізничній станції «Крути» від рук більшовицьких загарбників загинули чотириста студентів і гімназистів, які героїчно боронили молоду українську державу. Їх подвиг – це символ патріотизму й жертовності українського народу, який завжди боровся за цілісність і незалежність країни.

Присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам'ять героїв, усіх захисників, які за вільну, незалежну Україну віддавали і сьогодні, у жорстокій війні з російським агресором, віддають найдорожче – своє життя.

Звертаючись до присутніх, ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко наголосив, що пам'ять про Героїв Крут назавжди залишиться в серці українського народу, який віками відстоював свою свободу і продовжує цю боротьбу й сьогодні: «Переконаний, що українська держава, український народ не схибить. Війна завершиться і ми будемо жити у мирній, демократичній, процвітаючій Україні. Лише Перемога – по-іншому не може й бути. Тільки так ворог піде з нашої землі!». Валерій Васильович закликав курсантів старанно навчатися й побажав, щоб свою службу після закінчення університету вони продовжили у мирній незалежній Україні.

Завершилися заходи літературно-музичною композицією, підготовленою колективом художньої самодіяльності університету.

ВЗГ ХНУВС