З метою національно-патріотичного виховання для курсантів першого курсу Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ було організовано провідним фахівцем відділення кадрового забезпечення Ганною Мітітєл та кураторами груп  Андрієм Сядристим і Сергієм Лук’яненко екскурсію до Сумського обласного краєзнавчого музею, де була проведена історична година, присвячена Дню Соборності України та  Дню пам’яті Героїв Крут.

Науковий співробітник музею Олена Любива ознайомила курсантів із матеріалами виставки «За Соборну Україну», в якій представлені документи та фото з фондів музею та центральних архівних установ України; розповіла  про історичні обставини та передумови бою під Крутами, переглянувши документи, в яких висвітлені спогади учасників тих подій та інші матеріали. 

Ці дати набувають особливого значення та звучання сьогодні, коли територіальну цілісність держави доводиться відстоювати зі зброєю в руках.

Пані Олена згадала і  про День пам’яті жертв Голокосту,  який вшановує вся міжнародна спільнота 27 січня. Наша  молодь дізналася про перебіг подій, що відбувалися на Сумщині під час нацистської окупації, переглянули фотодокументальні свідоцтва трагедії єврейського населення нашого краю.

Директор Сумського обласного краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України Владислав Терент’єв висловив слова вдячності на адресу  нашого закладу вищої освіти за виховання молоді, співпрацю та  підтримку музейних заходів, які  нагадують  події минулого, а  історична свідомість є вищою духовною цінністю будь-якої нації. 

Колектив Сумської філії в свою чергу дякує керівництву та науковим співробітникам музею за змістовний і цікавий захід. Адже саме  національно – патріотичне виховання грає вагому роль у формуванні особистості майбутнього фахівця як громадянина-патріота з моральними, європейськими цінностями.