Науковці кафедри гуманітарних дисциплін Сумської філії ХНУВС взяли участь у вебінарі, що проводився експертками Нідерландської гендерної платформи WO=MEN та Старшими гендерними радницями Збройних Сил Нідерландів у рамках проєкту "Жінки. Мир. Безпека: місцеві потреби - місцеві рішення". Даний проєкт здійснюється Українським Жіночим Фондом спільно з WO=MEN за підтримки Уряду Королівства Нідерландів.

Спікерами заходу виступили старші гендерні радниці Збройних сил Нідерландів - майор Каролін Бюргер та підполковник Елла фан ден Хьовел. Під час заходу спікерки розкрили ряд важливих питань, зокрема як відбувається інтеграція питань гендеру в збройні сили Нідерландів; як впровадити гендерні аспекти в сектор безпеки та які проблемні моменти при цьому виникають; як створити безпечне середовище для усіх тощо. Окрім того, детально розглянули Оборонний план дій Нідерландів 1325: його цілі; яка роль в цьому плані відводиться гендерному аспекту; особливості процесу затвердження НПД 1325; які вимоги для успішного впровадження НПД в секторі безпеки та оборони та як відбувається партнерство в рамках цього плану. Також проаналізували можливості застосування досвіду Нідерландів в українські реалії.

Дослідження досвіду зарубіжних країн є безцінним для нашої держави на шляху інтеграції нашої країни в європейський простір.